Im mniej tym lepiej
Lubię "grzebać się" w kuchni, sprawdzać nowe przepisy znalezione w Internecie lub gazetach kupionych przez siostrę czy mamę, samodzielnie wymyślać szybkie i proste dania albo modyfikować przepisy już mi znane. Dobre jedzenie musi być odpowiednio przyprawione. W mojej kuchni królują ostre przyprawy i zioła. Część z nich trzymam we własnoręcznie ozdobionych słoiczkach.
Z zamiłowania do sztuki kulinarnej wynika chyba mój pociąg
do kuchennych motywów wykorzystywanych w decoupage. Poza słoiczkami przyprawowymi mam także słoiki na makaron i suszone grzyby, pojemnik na czosnek,
butelkę na oliwę. Kolekcja z pewnością się powiększy.
Dziś na blogu zagości komplet słoiczków na przyprawy w
wydaniu "im mniej tym lepiej". To mój przedostatni komplet
przyprawowy. Wcześniejsze były bardziej strojne, ale tym razem postawiłam na
czystość i prostotę.
4 komentarze
Write komentarzeMoja siostra, by to kupiła w takich samych tylko przezroczystych trzyma zioła.
ReplyCuda!
Pozdrawiam
ReplyJak nie są ozdobione to nie takie same, a zakupić słoiczki od Tami zawsze można
ReplyPozdrawiam
Dzięki za komplement pod adresem słoiczków, pozdrawiam również
Reply